Weetjes

Veel gestelde vragen

 
Wanneer is de Roefeldag?

Elk jaar wordt in de Herfstvakantie geroefeld.
Dit jaar gaat het helaas niet door vanwege de corona crisis. De eerstvolgende Roefeldag is hopelijk 2021.

Hoe oud moet je zijn om in Brummen en Eerbeek te mogen roefelen?

Kinderen mogen al vanaf 7 jaar (mits in groep 4) meedoen met het roefelen. De maximum leeftijd is 12 jaar.

Met hoeveel kinderen in een groepje ga je Roefelen?

Het is mogelijk om met vier kinderen in een groepje te gaan roefelen.

Moet er per se een volwassene mee?

Ja, bij iedere roefelactiviteit moet een groepje kinderen begeleid worden. De medewerkers van de roefelplaats kunnen dan alle aandacht geven aan de presentatie van hun bedrijf en het sturen van de activiteiten. Van de volwassenen wordt ook verwacht dat zij de kinderen gemotiveerd houden en de orde handhaven!

Mogen er ook meer begeleiders mee?

Nee, per groepje van vier kinderen wordt gerekend op een begeleider. Begeleiders kunnen elkaar wel aflossen...

Mogen kinderen met een handicap ook roefelen?

Ja natuurlijk! Alleen... niet alle roefelplaatsen zijn toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelen. Als er sprake is van een lichamelijke handicap horen we dat graag bij aanmelding. We kunnen dan een passend programma samenstellen. Dat geldt ook voor kinderen die bijvoorbeeld een autistische stoornis hebben. Als we het weten, kan er van alles besproken en geregeld worden. Neem in die gevallen dus even contact op met de organisatie.

Hoe zit het met de verzekering?

Als roefelende kinderen schade veroorzaken aan eigendommen van een roefelplaats, zal de WA-verzekering van de ouders van dat kind de schade wel vergoeden. Als een roefelplaats schade veroorzaakt aan roefelende kinderen of hun eigendommen, kan de roefelplaats aansprakelijk worden gesteld en deze kan een beroep doen op zijn WA-verzekering. Welzijn Brummen sluit jaarlijks ook een evenementenverzekering af voor de roefeldag.

We hebben ons nog niet opgegeven maar willen toch graag meedoen...

Groepjes die zich opgeven voor vrijdag 23 september kunnen ervan uitgaan dat voor hen een Roefelprogramma wordt samengesteld. Voor groepjes die zich later opgeven, willen we wel ons best doen maar de mogelijkheden zijn dan nog maar heel beperkt! Stuur dan even een mailtje naar l.vd.wiel@welzijnbrummen.nl

Is roefelen alleen voor kinderen uit Brummen en Eerbeek?

De roefeldag is voor alle kinderen in de Gemeente Brummen. Dus alle kinderen uit Brummen, Eerbeek, Hall, Leuvenheim, Empe, Oeken, Tonden en Voorstonden mogen meedoen met de roefeldag!

Hoe kunnen we op tijd op de volgende plaats zijn?

De medewerkers van de roefelplaatsen weten dat ieder groepje een programma heeft en zullen er best rekening mee houden dat u op tijd op het volgende adres moet zijn. Wij denken dat de tien minuten waarin we voorzien hebben om van de ene naar de volgende roefelplaats te gaan meestal wel voldoende zijn.

Wat kost het eigenlijk dat roefelen?

Roefelen is voor alle kinderen gratis!

Copyright © 2022 Stichting Welzijn Brummen - Roefeldag Brummen, Eerbeek en omgeving - 0575-561988 - Alle rechten voorbehouden.