Roefel mee!

Hoe wordt een band verwisseld? Weet jij hoe biologische groentes worden geteeld? Wil jij weten wat de politie allemaal doet? Of wil jij kijken hoe een bril wordt gemaakt? Speur dan naar de Roefelplaatsen.

Meedoen aan Roefeldag is gratis! Hoe?
- Je groepje bestaat uit vier kinderen en één volwassen begeleider. 
- Het roefelen is van 10.00 tot 15.00 uur.
- Begin oktober sturen we je begeleider en de bedrijven het dagprogramma toe per mail. 

Wil je meedoen?
Elk jaar kunnen aan de Roefeldag in Brummen, Eerbeek en omgeving ongeveer 150 kinderen deelnemen vanaf groep 4 t/m groep 8. Zij snuffelen bij zo'n 20 verschillende winkels, bedrijven, instellingen en verenigingen aan beroepen en hobby's.

Opgeven kan weer in 2021

Leuk toch? Meld je aan met het aanmeldingsformulier. Alle aanmeldingen worden door de Stichting Roefeldag Brummen gecontroleerd. 

Tips & trucs Roefeldag Begeleiding/deelnemers

- Vanaf 9 uur kunt u een leuk Roefelrugzakje ophalen voor de kinderen uit uw groepje. Dit kan bij de SWB te Eerbeek (Derickxkamp 2a)

- Drinken/eten: Laat de roefelkinderen liever geen  drinken en eten nuttigen op een roefelplaats.

- Kleding/schoeisel: Kijkt u kritisch naar de roefelplaatsen en naar het weer; hou hier dan alstublieft rekening mee en vraag de kinderen gepaste kleding/schoeisel te dragen.

- Tijd: Wanneer u op tijd aanwezig bent op uw roefeladres, verloopt de dag soepeler, voor u met uw groepje, maar ook voor andere roefelkinderen!

- Verantwoordelijk: Het is een gezellige, leerzame dag voor de kinderen; u draagt daar zeker aan bij. U bent verantwoordelijk voor uw groepje voor een stukje orde en gezelligheid op deze dag.

- Evaluatie: Reacties en/of ervaringen llezen we graag in het gastenboek van de roefeldagsite terug. Ga dan naar www.roefeldag-brummen.nl

- Foto's/films: Leuk om foto's of films te maken, voor uzelf maar ook voor onze website. Wilt u deze ook sturen naar ons? Het e-mailadres is: s.botschuyver@welzijnbrummen.nl

Wij wensen u een gezellige en leerzame dag toe!

Toch nog vragen?

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, mail die dan naar  s.botschuyver@welzijnbrummen.nl

 

Copyright © 2022 Stichting Welzijn Brummen - Roefeldag Brummen, Eerbeek en omgeving - 0575-561988 - Alle rechten voorbehouden.