Roefelplaatsen

Al ruim 20 jaar wordt er in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een roefeldag kunnen  kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Brummen en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen, werkzaamheden en hobby's. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan honderden bedrijven, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen.

Wie komen er roefelen?
De Roefeldag in Brummen, Eerbeek en omgeving is elk jaar op woensdag in de herfstvakantie. Tijdens deze dag komen groepjes van 4 kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool (7-12 jaar), met een volwassen begeleider 50 minuten bij u roefelen en gaat dan verder naar een nieuwe Roefelplaats. 

Wie regelt de Roefeldag?
De Roefeldag wordt georganiseerd door Sjoerd Botschuyver en Susanne Thijsen van Stichting Welzijn Brummen. Je opent de deuren van jouw bedrijf of instelling en jij of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kunt je jouw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom
- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel
- een etalagepop aankleden in een winkel
- bomen snoeien
- boeketten maken bij een bloemist
- dieren verzorgen
- een schilderij maken, etc.

 

Publiciteit
De beste reclame? Jouw roefelactiviteit! Op onze website (www.roefeldag-brummen.nl) wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal in het nieuws verschijnen.

Doe je mee?
Doe je mee als Roefelplaats? Geweldig!! Meld jouw bedrijf dan vandaag nog aan middels de onderstaande knop. Wij zullen de informatie van jouw bedrijf zo spoedig mogelijk verwerken en jouw bedrijf daarna opnemen in de lijst met Roefelplaatsen.

Vrienden van het Roefelen
Deelname aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Maar bedrijven, scholen en particulieren die het roefelen een warm hart toedragen nodigen wij van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden.

Mocht er bij het invullen problemen zijn? Neem dan even contact met ons op.

 

Copyright © 2022 Stichting Welzijn Brummen - Roefeldag Brummen, Eerbeek en omgeving - 0575-561988 - Alle rechten voorbehouden.